A társulás célja


Korunk gazdasági, jogszabályi környezetéből, valamint a környezettudatos gondolkodásmódból eredő racionális döntések vezettek 79 Komárom-Esztergom, Pest és Fejér megyei települést arra az elhatározásra, hogy a térségben felmerülő hulladékgazdálkodási problémákat közösen oldják meg. A regionális hulladékgazdálkodási rendszer kidolgozásával és koordinálásával kapcsolatos döntések meghozatala érdekében a csatlakozó települések 2004-ben létrehozták a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulást, melynek alapvető célja a térség hulladékgazdálkodási problémáinak, többek között a felhagyott TSZH lerakók rekultivációjának komplex megoldása az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatási forrásának igénybevételével.

A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás jelen projekten túl a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer projektet is vezeti.

A csatlakozott települések közül – az előzetes felmérések alapján – 44 település területén található a mai kor műszaki, jogi elvárásainak nem megfelelő TSZH lerakó, melyek rekultivációra várnak. A pályázati kiírás előírásai alapján a projektbe bevonható települések száma 29-re szűkült, mivel a fennmaradó 15 településen található TSZH lerakó nem illeszkedik a pályázati kritériumokhoz.

A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás, mint a jelen fejlesztési tevékenység projektgazdája, a pályázati kiírásnak megfelelő 29 település képviseletét látja el.

A PDF csatolmányok szöveges átirata:
Alapító okirat: Társulási megállapodás

CsatolmányMéret
Alapító okirat1.44 MB
Társulási Megállapodás4.69 MB